Retourneren

Zitten de schoenen niet lekker, is het de verkeerde maat, zijn ze beschadigd, ...? Geen probleem, je kan je aankoop gratis retourneren binnen de 14 dagen na ontvangst.  

Is retourneren kosteloos?

Vanuit België en Nederland kan je gratis retourneren. Vanuit andere landen betaal je zelf de retourkosten om je pakket terug te sturen.


Hoe kan ik mijn aankoop gratis retourneren?

Je hebt twee mogelijkheden om je aankoop gratis te retourneren:

 • Retour zenden naar de webshop met de post
  • Verpak het artikel in de originele verzenddoos.
  • Vul het retourformulier in en steek het ook in de verzenddoos.
  • Sluit de verzenddoos met de ongebruikte kleefstrip.
  • Kleef de bijgevoegde retoursticker op de buitenkant van de doos bovenop het andere etiket met jouw adresinfo.
  • Geef het pakket af in een postkantoor of postpunt.
  • Je ontvangt een retourbevestiging via e-mail van zodra wij jouw retour verwerken in ons distributiecentrum.
  • Opgelet: wens je meerdere artikelen terug te sturen en passen deze niet allemaal in 1 verzenddoos, contacteer dan onze klantendienst voor een extra retoursticker. Elke verzenddoos moet voorzien zijn van een unieke retoursticker.
 • Retour afgeven in een Torfs winkel in België
  Woon je dicht bij de Belgische grens of ben je regelmatig in België voor het werk of in je vrije tijd? Dan kan je jouw pakket ook retour afgeven in een Torfs winkel. Ga langs in één van onze winkels met de factuur en het artikel in de originele verpakking. Je kan daar dan omruilen voor iets anders of je ontvangt het aankoopbedrag terug via een tegoedbon of cash geld.

Hoe word ik terugbetaald als ik mijn aankoop retourneer?

Op je retourformulier kan je aanduiden of je een terugbetaling of tegoedbon wenst. Hou er rekening mee dat wanneer je jouw bestelling betaalde met een combinatie van een bon en een online betaling of een overschrijving, je bij het retourneren automatisch een bon terugkrijgt voor het deel dat je betaalde met de bon. Indien je jouw bestelling volledig betaalde met een tegoedbon, krijg je de mogelijkheid om voor een terugbetaling te kiezen van dit bedrag.

 • Terugbetaling
  De terugbetaling gebeurt op de manier waarop je betaalde. Betaalde je online met iDEAL of via Europese overschrijving dan krijg je het geld teruggestort op de rekening waarmee je betaalde. Betaalde je met een kredietkaart, dan verschijnt het bedrag in plus op je volgende afrekening. Koos je voor PayPal, dan wordt het bedrag teruggestort op jouw PayPal rekening
 • Tegoedbon
  Een tegoedbon ontvang je via e-mail zodra we jouw pakket als retour verwerken in ons distributiecentrum.  Op die manier beschik je sneller over de waarde, dan wanneer je een terugbetaling vraagt. Deze bon blijft 1 jaar geldig en kan je gebruiken voor een volgende aankoop in onze webshop of winkels.

Kan ik een afgeprijsd artikel retourneren?

Ja, ook tijdens de solden of andere actieperiodes kan je jouw aankoop gratis retourneren


Kan ik mijn aankoop omruilen?

Je kan jouw online aankoop op 2 manieren omruilen, mits beschikbare voorraad:

 • Via de webshop:​​​​​​​​​​​​​​
  • Contacteer onze klantenservice op 02 08 88 10 94 om je omruiling te registeren.
  • Je ontvangt een omruilbevestiging via e-mail.
  • Duid op je retourformulier aan welke artikelen je wenst om te ruilen en noteer de datum waarop je onze service gebeld hebt.
  • Sluit de verzenddoos met de ongebruikte kleefstrip en kleef de retoursticker* bovenop het originele verzendetiket.
  • Breng jouw pakket naar een postpunt en geef het daar gratis als retour af.
  • Zodra we jouw pakket ontvangen, sturen we jou een retourbevestiging en zorgen wij voor de omruiling.  ​​​​​​​
 • Via een Torfs winkel in België
  Om te ruilen heb je jouw factuur nodig en neem je jouw artikel in de originele verpakking mee.

* Opgelet: wens je meerdere artikelen terug te sturen en passen deze niet allemaal in 1 verzenddoos, vraag dan zeker een extra retourlabel aan. Elke verzenddoos moet voorzien zijn van een uniek label.


Wat kan ik doen als het artikel beschadigd is toegekomen?

Vooraleer wij een bestelling verzenden doen wij een kwaliteitscontrole. Deze kan je ook terugvinden in de doos. Is er tijdens de verzending toch een beschadiging gebeurd of voldoet het artikel niet aan de kwaliteitsnormen, aarzel dan niet om onze klantenservice te contacteren. Je kan het artikel gratis terugzenden naar de webshop of langsgaan bij één van onze winkels in België.


Niet tevreden, geld terug?

Zit de schoen toch niet helemaal zoals verwacht? Of is de handtas toch niet het juiste model voor jou? Kortom ben je niet tevreden over jouw aankoop? Geen enkel probleem! Stuur je artikel binnen de 14 dagen na levering onbeschadigd en ongedragen retour, en we betalen je terug.
Tip: pas je schoenen binnenshuis op een propere ondergrond, zodat je de zool niet beschadigt.Live
chat